Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 44-1 - Θέμα: Περί αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2022. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 44-1 ΑΔΑ: Ω5Ω446ΜΓ2Α-ΔΧ7
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(44Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    26-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
PARTY ALL NIGHT LONG   AMALIA & THE ARCHITECTS IDRA KAYNE D3LTA NIKKO PATRELAKIS -...
Η ετοιμότητα ενόψει της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. του Κεντρικού Δήμου. Συνεδρίασε...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(43Η) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Κέρκυρα:    23-09-2022 ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο
corfu.gr-2020-06-06_11-01-54_360383
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 20.12.19

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, για την αντιπυρική προστασία και την πρόληψη ακραίων καιρικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ιστορικό Δημαρχείο, υπό την προεδρία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, ύστερα, και από την τελευταία πυρκαγιά , τριώροφη οικία στο Μαντούκι.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας και αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χάρης Γιώτης, η εντεταλμένη για θέματα παιδείας, δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζερβού, εκπρόσωποι από τα Διαπόντια Νησιά, ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Γιάννης Ζαμάνης, και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΝΑΣΚΕ, του Λιμενικού, της Δασικής Υπηρεσίας, της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Τόνισε ότι χρειάζεται να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για την προστασία της παλαιάς πόλης και να ενταθούν οι προσπάθειες πρόληψης στον Δήμο μας. Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση, που θα έχει ο Δήμος σε μηχανήματα και τόνισε ότι θα στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Στην συνέχεια ο κ. Γιώτης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για τις δράσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην οποία είναι πολιτικός προϊστάμενος.

Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας κ. Ζαμάνης έκανε μια γενική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και στα Διαπόντια νησιά και επισήμανε ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη.

Όλοι συμφώνησαν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα αποτελεσματικά και επισήμαναν το κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τέλος αποφασιστικέ να υπάρξει ενημέρωση για θέματα πρόληψης στα τοπικά συμβούλια από την Π.Υ και να εκπονηθεί ένα μικρο σχέδιο δράσης για κάθε ένα, από τα Διαπόντια Νησιά.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544