Δημοφιλή άρθρα
Μερόπη Υδραίου: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το πιο μεγάλο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Κέρκυρα. Η έναρξη του...
Αριθμός απόφασης 32-226 - Θέμα: Έγκριση παραχώρησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Καστελλάνων Μέσης στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κοινότητας....
Αριθμός απόφασης 31-194 - Θέμα: Έγκριση Κανονισμού Πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 31-194 ΑΔΑ: 67ΖΔ46ΜΓ2Α-ΣΘΝ...
Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης. Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης...
1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ - ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. 1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ -...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας
corfu.gr-2022-10-05_07-02-48_944125
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 05.10.22

 Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων, όπως ανέφεραν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διονύσης Γραμμένος σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν σήμερα. Όπως ανακοινώθηκε, ένα πλούσιο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναμένεται να απολαύσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας και τον Οκτώβριο.

Η Δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη για το γεγονός ότι ο Κερκυραίος Διονύσης Γραμμένος διευθύνει καλλιτεχνικά το Φεστιβάλ και σημείωσε ότι στόχος είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας να γίνει θεσμός που θα γίνει πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας μέσα

από την ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος με το ευρωπαϊκό και το διεθνές.  Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το αξιοθαύμαστο στοιχείο της μεγάλης συμμετοχής του κοινού ακόμη και σε εκδηλώσεις στις οποίες συνήθως δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση όπως στην ποίηση και τη λογοτεχνία. Σημείωσε επίσης ότι ο πολιτισμός μέσα και από το Διεθνές Φεστιβάλ μπορεί να δώσει την επιπλέον δυνατότητα επισκεψιμότητας και οικονομικότητας στο νησί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ερωτώμενη σχετικά, η Δήμαρχος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι η ύπαρξη εισιτηρίου σε ορισμένες εκ των εκδηλώσεων αποτελεί υποχρέωση η οποία προκύπτει από την εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 στο οποίο έχει ενταχθεί το Φεστιβάλ. Το ίδιο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα δηλαδή, προβλέπει την ύπαρξη εισιτηρίου σε

συγκεκριμένο αριθμό εκδηλώσεων, τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν το 2024 για την  οικονομική ανατροφοδότηση της συνέχιση του Φεστιβάλ από το Δήμο ακόμα και μετά τοπέρας του Προγράμματος το τέλος του 2023.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας η διενέργεια ανάλογων Φεστιβάλ γίνεται με  εισιτήριο εισόδου στο σύνολο των εκδηλώσεων ενώ στο νησί μας μέσα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα δίνεται η μοναδική ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει πληθώρα παραστάσεων και εκδηλώσεων δωρεάν και μάλιστα υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας Διονύσης Γραμμένος κάνοντας αποτίμηση του πρώτου μήνα διεξαγωγής του επεσήμανε ότι

για πρώτη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το κοινό της Κέρκυρας είχε την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικά μουσικά σύνολα και εκδηλώσεις. Εξίσου πλούσιο χαρακτήρισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οκτωβρίου και παρότρυνε όλους και όλες να τις παρακολουθήσουν ενώ ευχαρίστησε για την συμμετοχή το κοινό αλλά και τα τοπικά μας πολιτιστικά σωματεία.

Από την πλευρά της εταιρείας παραγωγής του Φεστιβάλ εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς υποστηρικτές του Φεστιβάλ καθώς και προς στο σύνολο των τοπικών εξωτερικών συνεργατών για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον επαγγελματισμό και την καθοριστική τους συμβολή στη διεξαγωγή τους. Επίσης, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο και γενικότερα το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την βοήθεια και υποστήριξη.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν στον ιστότοπο www.corfuif.gr.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

1-15/10/2022
ΜAΡΙΝΑ ΚΡΟΝΤΗΡΑ – BACK TO BLACK & ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ  ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1-31/10/2022
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΕ ΜΑΡΜΑΡΟ | ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

3-7/10/2022
ΕΛΣΟΝ VR | ΙΟΝΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

8/10/2022
ΚΟΙΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ από την ομάδα A(r)CT | ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

14/10/2022
ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ & ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ | ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

18/10-5/11/2022
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

22/10/2022
ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ CHÓRES – Πώς κελαηδούσαν πρώτα | ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

22-31/10/2022
NIKOΣ ΚΟΚΚΑΣ – LOCKED DOWN | ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

28-30/10/2022
ΒΡΑΔΙΕΣ JAZZ σε συνεργασία με το ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ | ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

29/10/2022
ΗΜΕΡΙΔΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ | ΚΤΙΡΙΟ Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας – ΔΦΚ (Corfu International Festival – CIF) εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης και αλληλεπίδρασης, με τη συμμετοχή κορυφαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ένα φεστιβάλ πολυδιάστατο, πολυπολιτισμικό, πολυπρόσωπο, με γνώμονα τη συμπερίληψη και το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα και με το κερκυραϊκό στίγμα ως κύριο αποτύπωμα, φιλοδοξεί να προσφέρει μια νέα διάσταση σε αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως φεστιβάλ. Πέρα από το περιεχόμενό του, η διαφοροποίησή του εντοπίζεται και στη διάρκειά του. Το ΔΦΚ διαρκεί όλο το χρόνο και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να περιηγηθούν σε ένα περιβάλλον  που πλημμυρίζει ιστορία και ενετική χάρη.

Πολυάριθμες εκδηλώσεις από διαφορετικά πεδία συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, με στόχο την εκπροσώπηση από ένα ευρύ καλλιτεχνικό δίκτυο. Μία λίστα πολλαπλών εκφάνσεων πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας που περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία και εικαστικά. Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο, γεμάτο δημιουργικές αντιθέσεις και καρποφόρες εκπλήξεις, που θα φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλά από αυτά και για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας εξελίσσεται δυναμικά σε όλο το νησί με φόντο το αριστοκρατικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό της Κέρκυρας που αναδεικνύει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων καθώς έχουν επιλεγεί διάφορες τοποθεσίες, όπως η ιδιαίτερη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, έως το επιβλητικό νεοκλασικό Μον Ρεπό.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας επανατοποθετεί την Κέρκυρα στον πολιτισμικό και τουριστικό χάρτη της χώρας και της Ευρώπης και επιδιώκει να γίνει σημείο αναφοράς και ολιστικής εμπειρίας τέχνης και πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: LAΒYARD PRODUCTIONS
CONTACT: [email protected]

CREATIVE DIRECTOR: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & MEDIA RELATIONS:
ΝΙΚΟΣ ΕΡΗΝΑΚΗΣ – ΣΕΜΗ ΨΙΛΟΓΙΑΝΝΗ

[email protected] / 6977222455

LINKS
Official website

Follow ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 
Facebook / Instagram / YouTube

 

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544