Δημοφιλή άρθρα
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ». Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, προκηρύσσει  Ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για...
26Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ - ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. 26Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ -...
Αριθμός απόφασης 34-9 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(δεύτερη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-8 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(δεύτερη αποκατάσταση Δ.Ε....
Αριθμός απόφασης 34-7 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2023(τρίτη αποκατάσταση Δ.Ε....
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Σύσκεψη για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Μ. Υδραίου: Με συνεργασία και συμπόρευση θα είμαστε αποτελεσματικοί

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Σύσκεψη για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Μ. Υδραίου: Με συνεργασία και συμπόρευση θα είμαστε αποτελεσματικοί
corfu.gr-2020-12-10_10-14-25_514411
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 10.12.20

Σύσκεψη με αντικείμενο την οδική ασφάλεια στα όρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και τη συνεργασία μεταξύ εμπλεκομένων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Μ. Υδραίου. Όλοι οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τη συνάντηση εποικοδομητική, επιβεβλημένη αλλά και απολύτως χρήσιμη προς όφελος των πολιτών.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκτός της Δημάρχου Μ. Υδραίου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και εκπαίδευση σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων των φορέων που συμμετείχαν δια των εκπροσώπων αυτών, οι οποίοι και συμφώνησαν στα παρακάτω:

1. Στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας για εκπαιδευτικά σεμινάρια στα σχολεία σε συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφερειακή Εκπαίδευση και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σε ετήσια βάση, με έμφαση στην πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων.

2. Προώθηση του έργου παράκαμψης της πόλης. Επικαιροποίηση στοιχείων, ολοκλήρωση μελέτης και τριμερή προγραμματική Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Υπουργείου Υποδομών για την υλοποίηση του έργου.

3. Αντικατάσταση περιφερειακού και δημοτικού δικτύου φωτισμού με λάμπες led για μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερες φθορές και βλάβες.

4. Βελτιώσεις σημειακές σε οδικούς άξονες με σήμανση και βελτιστοποίηση του οδοστρώματος.

5. Λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής μετά την παύση του lock down, προς όφελος των παιδιών και των πολιτών εν γένει, με ενημέρωση για βασικούς κανόνες οδική ασφάλειας.

7. Συνέχεια των παρεμβάσεων από συνεργεία καθημερινότητας με ένταση στα επικίνδυνα σημεία και στα σχολεία, σε συνεργασία με την Τροχαία.

8. Μεγάλα και εκτεταμένα έργα οδοποιίας με συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για παρέμβαση σε 35 δημοτικές οδούς και αντίστοιχα έργα στο επαρχιακό – εθνικό δίκτυο με ορίζοντα διετίας.

9. Συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για καθαρισμούς και αποχορτισμούς στους οδικούς άξονες.

Μετά το τέλος της σύσκεψης τόσο η Δήμαρχος Μ. Υδραίου όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη χαρακτήρισαν χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση. Τέλος, από την πλευρά της η Δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε ότι η συνεργασία και η συμπόρευση μόνο σε θετικά αποτελέσματα μπορούν να οδηγήσουν για το κοινό καλό.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544