Δημοφιλή άρθρα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι.Δ.Ο.Χ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (19Η) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-ΤΑΚΤΙΚΗ.                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κέρκυρα: ...
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Διακηρύσσει ότι : Με τους όρους...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Δ.Ο.Χ. ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΒΙΔΟ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Δ.Ο.Χ. ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ...
Αριθμός απόφασης 18-1 - Θέμα: Έγκριση αναμόρφωσης του δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων –εξόδων οικονομικού έτους 2024.. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 18-1 ΑΔΑ: ΨΩ2946ΜΓ2Α-ΞΕΦ...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Τελετή λήξης της διοργάνωσης il Giro Dei Venti

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Τελετή λήξης της διοργάνωσης il Giro Dei Venti
corfu.gr-2022-07-05_12-10-29_208635
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 05.07.22

Στην τελετή λήξης της διοργάνωσης il Giro Dei Venti που πραγματοποιήθηκε στο Spognano της Κάτω Ιταλίας συμμετείχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και η αντιδήμαρχος πολιτισμού Χρ. Τόμπρου. Η κ. Υδραίου κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση αναφέρθηκε στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, την ιστορία και την κουλτούρα της Κέρκυρας. Μάλιστα επεσήμανε την ανάγκη η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει θεσμό που θα ενώνει τις περιοχές της Κέρκυρας και του Salento. Στη βάση των κοινών τους χαρακτηριστικών, θα μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας για την προώθηση του πολιτισμού μας. Η Δήμαρχος πρότεινε επίσης η τελετή λήξης των εκδηλώσεων της επόμενης χρονιάς να γίνει στην Κέρκυρα, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, τον Μάϊο.

Στην Κερκυραϊκή αποστολή στο Spognano συμμετείχε και το παράρτημα Κέρκυρας του Λυκείου των Ελληνίδων, που παρουσίασε ελληνικούς και κερκυραϊκούς χορούς και απέσπασε θερμό χειροκρότημα.

Η διοργάνωση  il Giro Dei Venti πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εφέτος με τη συνεργασία  και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Ξεκίνησε από την Santa Maria di Leuca με πάνω από 50 πληρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών αλλά και ποδηλάτες που αγωνίζονταν για 5 περίπου ημέρες από ξηράς και θάλασσας, μεταξύ του Σαλέντο και της Κέρκυρας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση του αθλητισμού με την ευρεία έννοια, ως εργαλείο ψυχοσωματικής ευεξίας, με τον αθλητικό διαγωνισμό να αποτελεί ουσιαστικά το μέσο με το οποίο θα παρουσιάζονται οι ομορφιές και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών που συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, για το ποδηλατικό σκέλος του “il Giro dei Venti” που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμμετείχε στην οργάνωση με  στελέχη  του τμήματος Πολιτικής Προστασίας , δύο οχήματα και τον σχετικό εξοπλισμό σήμανσης. Ακόμη, με εργαζόμενους   από το τμήμα Καθημερινότητας , ένα όχημα και τον σχετικό εξοπλισμό σήμανσης. Παράλληλα, η τροχαία Κέρκυρας συμμετείχε με τον Διοικητή  και Υποδιοικητή του τμήματος,  τέσσερα  περιπολικά, εννέα μοτοσυκλέτες και 13 άνδρες και γυναίκες της  ΕΛ.ΑΣ. Τέλος, τον αγώνα υποστήριξε η εταιρία Corfu Medica με την ευγενική χορηγία ενός ασθενοφόρου, πλήρωμα διασωστών που ακολούθησαν τους αθλητές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 07:30 και ο πρώτος  ποδηλάτης τερμάτισε  στις 08:45 έχοντας διανύσει 47 km. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 09:30 με τον τερματισμό της τελευταίας αθλήτριας.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δέχτηκε τα εύσημα  από τους Ιταλούς διοργανωτές για την άψογη οργάνωση του αγώνα.

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544