Δημοφιλή άρθρα
Προκήρυξη διαγωνισμού εκμίσθωσης κυλικείου του 3ου ΓΕΛ Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. ...
Αποκομιδή απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων Οθωνών. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Nήσων ενδιαφέρεται να αναθέσει την...
Αριθμός απόφασης 43-8 - Θέμα: Περί ελέγχου, έγκρισης απόδοσης δαπανών και απαλλαγής υπολόγων των υπ’αριθμ. 1146/2023 & 787/2023 ...
Αριθμός απόφασης 43-7 - Θέμα: Περί έγκρισης προϋπολογισμού 2024 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «Ελένης Αρμένη- Μοτσενίγου».. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 43-7 ΑΔΑ:...
Αριθμός απόφασης 27-337 - Θέμα: Έγκριση Αποφάσεων Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών με Συμβιβασμό. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 27-337 ΑΔΑ: Ω8ΝΝ46ΜΓ2Α-ΣΧΥ
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίουγια τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Κοζάνη

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίουγια τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Κοζάνη
corfu.gr-2021-03-11_10-36-43_287720
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 19.06.20

Με την υπ’ αριθμ 225/2020 Πράξη του το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Υπ. Δικαιοσύνης αποφάνθηκε θετικά για τη σύμβαση μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας και των Παξών στην Κοζάνη. Με την συγκεκριμένη απόφαση ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενοι νομικοοικονομοτεχνικοί έλεγχοι για την διαδικασία που ακολουθήθηκε και πλέον μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο συνεδρίασε στις 10 Ιουνίου και σήμερα απεστάλη στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρα και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρο και τα μέλη του ΦΟΔΣΑ η σχετική απόφαση. Ο τελευταίος αυτός έλεγχος αφορούσε τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου που αφορά την ανάθεση, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, της υπηρεσίας με αντικείμενο “Μεταφορά των ΑΣΑ των τριών Δήμων της Κέρκυρας στην Κοζάνη για επεξεργασία από την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.”, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.704.504 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της εμπέδωσης της αρχής της διαφάνειας, ερεύνησε και αποφάνθηκε θετικά για τα εξής:

-Τα όργανα της διοίκησης κινήθηκαν νόμιμα.

-Δέχεται τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγοντος λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και αποτροπής δημιουργίας νέων ή εκ νέου ενεργοποίηση λειτουργίας Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων.

-Δέχεται ως νόμιμη την με την 3-2/29/2/2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας κατόπιν της Δ6/2020 σύμφωνης γνώμης της ΕΑΑΔΗΣΥ με την οποία εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων τα τεύχη δημοπράτησης και η πρόσκληση προς τους οικονομικούς φορείς για συμμετοχή στην διαδικασία.

-Δέχεται το αντίκείμενο της σύμβασης.

-Δέχεται τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή αναδόχου του έργου. Δέχεται επίσης ότι η επιλογή της διαδικασίας με διαπραγμάτευση ήταν νόμιμη και αιτιολογημένη αλλά και σαφώς γρηγορότερη έναντι της όποιας διενέργειας ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας.

καθώς επίσης και την επιστολή της Προέδρου του ΦΟΔΣΑ για υποβολή βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς προς την εταιρεία που πληρούσε τα κριτήρια.

-Δέχεται την 7-3/8.5.,2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκαν τα πρακτικά καθώς και η βελτιωμένη προσφορά εκ μέρους της εταιρείας που πληρούσε τα κρίτηρια, όπως και την ανάδειξη της ENACT A.E. ως οριστικού αναδόχου.

-Τέλος το Κλιμάκιο έκρινε ότι δεν υπήρξαν πλημέλειες σε κανένα στάδιο της ελεγχόμενης διαδικασίας.

Δήλωση Μ. Υδραίου

Η Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου σε δήλωσή της για την εξέλιξη αναφέρει τα παρακάτω:

“Με την απόφαση αυτή την οποία λάβαμε σήμερα κλείνει ουσιαστικά ένας μαραθώνιος τον οποίο διανύσαμε για την διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη, για την διασφάλιση πρωτίστως της υγείας αλλά και της οικονομίας του τόπου μας. Παρά τις δυσκολίες, με την αγαστή όμως συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και της Κυβέρνησης, και παρότι ο δρόμος αυτός ήταν εν πολλοίς μοναχικός, παρά τα προσχώματα που κάποιοι έβαλαν, παρά τη λάσπη την οποία δέχθηκε η πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ξεκάθαρη. Έγιναν όλα νόμιμα και κανείς δεν έχει πλέον δικαίωμα να αφήνει αιχμές ή να μιλά για καθυστερήσεις εκ μέρους μας.

Έχουμε πιστεύω δικαιωθεί και ευελπιστώ να ευοδοθούν οι προσπάθειές μας μέχρι τέλους προς όφελος της κοινωνίας. Άμεσα θα κληθεί ο ανάδοχος για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης ώστε ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη. Θα παρακολουθήσουμε την τήρηση των όρων της σύμβασης ώστε αυτοί να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Εκφράζω την ευχαρίστησή μου για τη δικαίωση αυτή και τονίζω ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον μας για το θέμα αυτό, το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων μας, όπως αμείωτη είναι και η αγάπη μας για την Κέρκυρα.”

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544