Δημοφιλή άρθρα
Αριθμός απόφασης 11-11/9-4-2024 - Θέμα: Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώπιον του Μονομελούς...
Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας. Στo  πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές,...
1H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ.
Αριθμός απόφασης 11-17/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Κ.Ι.Σ. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Αριθμός απόφασης 11-16/9-4-2024 - Θέμα: Έγκριση εξωδικαστικής αποζημίωσης της Τ.Ε.Α. για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά της, λόγω εργασιών κοπής...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Θετικό κλίμα στη συνάντηση της Δημάρχου με το Σύλλογο του Άλσους Γαρίτσας

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Θετικό κλίμα στη συνάντηση της Δημάρχου με το Σύλλογο του Άλσους Γαρίτσας
corfu.gr-2022-12-21_09-41-03_268784
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 21.12.22

 

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά το κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας στη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και εκπροσώπων του Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας.

Το έργο ανάπλασης προκειμένου να γίνει το άλσος Γαρίτσας-Ανεμόμυλου πνεύμονας οξυγόνου και ζωής, προχωρά, κάτι που αποτελεί στόχο και των δύο πλευρών αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Υπήρξε ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας σε ζητήματα, όπως:

-Η διαμόρφωση κανονισμού λειτουργίας για το άλσος και την προστασία του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων.

-Η απομάκρυνση μόνο των δέντρων που θεωρούνται μη υγιή και επικίνδυνα και η αντικατάσταση τους με φύτευση νέων δέντρων. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη διαδικασία συμφωνήθηκε η συνεργασία γεωπόνου του Δήμου με γεωπόνο που θα εκπροσωπεί το Σύλλογο.

-Τα έργα και οι διαγωνιστικές διαδικασίες προχωρούν κανονικά. Έχουν ήδη γίνει οι νέες καλωδιώσεις, στις αρχές του χρόνου εγκαθίστανται τα νέα φωτιστικά ενώ το Μάρτιο θα γίνει η φύτευση του γκαζόν, των 10.000 λουλουδιών και των νέων δέντρων.

-Η προμήθεια των υλικών για το γήπεδο skate θα αντιμετωπιστεί με τη βέλτιστη λύση καθώς πρωτεύων στόχος της δημοτικής αρχής αλλά και του Συλλόγου είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών που διαμένουν στην περιοχή και προκειμένου να επέλθει άμεσα και μόνιμα κοινωνική ομόνοια και ειρήνη.

Κύριο μέλημα όλων είναι οι δημότες της Κέρκυρας και οι επισκέπτες της να απολαύσουν σύντομα ένα τόσο σημαντικό έργο που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την αναζωογόνηση και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του αστικού ιστού.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βέργης τονίζει: Το έργο «ανάπλαση άλσους Γαρίτσας-Ανεμομύλου» συμπεριλαμβάνει πολλές σπουδαίες βελτιώσεις οι οποίες θα ομορφύνουν το αγαπημένο μας άλσος και τις οποίες, ως κάτοικοι της περιοχής, ζητάμε να γίνουν εδώ και χρόνια. Χαιρετίζουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να απομακρύνει μόνο τα υγιή και τα επικίνδυνα δέντρα και για την ορθολογική αντιμετώπιση για το γήπεδο ‘’σκέιτ’’. Συμφωνούμε με τη δημιουργία Κανονισμού Λειτουργίας στον οποίο θα συμβάλλουμε γόνιμα. Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου μας για τη συμπαράσταση, την καλή συνεργασία και την καλή πίστη σε όλη αυτήν τη διαδικασία και συνεχίζουμε να επιζητούμε την ομορφιά, τη γαλήνη και την αναβάθμιση  του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.»

Σε δήλωση της, η Μερόπη Υδραίου τονίζει:

«Παραλάβαμε το άλσος σε μια κατάσταση φθοράς και παρακμής. Το καλοκαίρι του 2023 το άλσος θα έχει αλλάξει όψη, θα είναι χώρος ζωής, ψυχαγωγίας, ένας χώρος που θα χαίρεται να περνά τις ώρες του ο πολίτης αλλά και ο επισκέπτης της Κέρκυρας. Αποδεικνύουμε ότι εκεί που υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις. Και οι λύσεις προκύπτουν μέσα από τη λογική, το διάλογο, την αναζήτηση όσων μας ενώνουν. Εμείς πάντα θα αναζητάμε τις λύσεις, το δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης. Γιατί αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.»

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544