Δημοφιλή άρθρα
Συνάντηση του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου με τον Υφ. Εργασίας Κώστα Καραγκούνη. Στο πλαίσιο κύκλου επαφών της κυβέρνησης με τοπικούς παραγωγικούς...
Αριθμός απόφασης 26-9 - Θέμα: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024 Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αριθμός...
Αναβαθμίζεται η τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης &...
Προμήθεια ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας...
 Θα παραμείνουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου έως τις  26 Ιουλίου 2024. Κλιματιζόμενο χώρο στο Δημοτικό Θέατρο, για την...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου

Αρχική / Επικαιρότητα / Δελτία Τύπου / Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου
corfu.gr-2020-06-05_14-30-51_119851
data-icon-watch-corfu-gr
Ημερομηνία ανάρτησης: 07.11.19

Με αυτόνομο περίπτερο, συμμετείχαν οι Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας στην 40η Τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ήταν η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα ενώ το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Α! Αντιπρόεδρος Νίκος Χειρδάρης.

Η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, συμμετείχαν σε προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας τόσο με θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, όσο και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη τουριστική βιομηχανία της Βρετανικής αγοράς, η οποία παραδοσιακά αποτελεί την κύρια πηγή άντλησης επισκεπτών προς την περιοχή μας.

Εκτενής συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας Έμυ Αναγνωστοπούλου, στο πλαίσιο της οποίας, αποφασίστηκε η ενίσχυση προγράμματος διαφημιστικής προβολής για την Κέρκυρα για το έτος2020 μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Visit Greece του ΕΟΤ. Η κ. Υδραίου πρότεινε τη στόχευση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με έμφαση στον περιπατητικό, γαστρονομικό, γαμήλιο και θαλάσσιο τουρισμό, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνάντηση που πραγματοποίησαν η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Βρετανικών Τουριστικών Πρακτόρων ABTA, κ. Noel Josephides, τον οποίον ενημέρωσαν για τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας, γεγονός το οποίο θα επικοινωνήσει η ABTA, και στα 6.000 τουριστικά γραφεία που είναι μέλη της.

Εποικοδομητική ήταν επίσης και η συνάντηση με τους εκπροσώπους της JET2.com και της JET2Holidays κ. Joe Taylor και Jacom Bramley αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας για την υλοποίηση κοινού διαφημιστικού προγράμματος και την έναρξη νέων προγραμμάτων που θα στοχεύουν σε ποιοτικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Λονδίνο, η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν επίσης με τον εκπρόσωπο της TUI στη νοτιοδυτική Ελλάδα κ. Γιώργο Δήμα, την εκπρόσωπο της British Airways Fatima Hawkins και την κ. Μaria Evripedes, διευθύνουσα σύμβουλο της ψηφιακής πλατφόρμας bookyourweddingday.com.

Συνάντηση τέλος, πραγματοποίησαν με την Πρόεδρο της PR MEDIACO κ. Σοφία Παναγιωτάκη με θέμα την προώθηση των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στην Κέρκυρα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η κ. Υδραίου και ο κ. Βαρούχας στα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1, στο HELLENIC TV, στο money and tourism και στο tourist press international, προέβαλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας με έμφαση στον πολιτισμό και εστίασαν στις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, για μία πιο έξυπνη και πράσινη πόλη, που θα προδιαθέτει τον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε ένα σύγχρονο, πολιτισμένο και φιλόξενο προορισμό.

Το περίπτερο της Κέρκυρας στήριξαν με την παρουσία τους , μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξη “Πρώτα η Κέρκυρα” Γιώργος Καλούδης, o Λέκτορας στον Τομέα Τουρισμού κ. Σωτήρης Βαρελάς, ο πρόεδρος του AOCTA Βασίλης Καλούδης, o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Χαράλαμπος Βούλγαρης, εκπρόσωποι της Ένωσης Εστιατόρων Κέρκυρας καθώς και οι τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι του νησιού.

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544