Δημοφιλή άρθρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (18Η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Κέρκυρα:      7-5-2021 ΝΟΜΟΣ...
500.000 ευρώ για συντήρηση του οδικού δικτύου του Κεντρικού Δήμου -Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών. Με 500.000...
ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ COVID-19 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 30/4/2021. Το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19, συνεχίζει την παρακολούθηση...
«Η Τέχνη του Δρόμου» στην Κέρκυρα Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 22:00. Η Τέχνη του Δρόμου, η πρώτη ταξιδιωτική εκπομπή τέχνης που...
Δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α' Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ. ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για συμμετοχή...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Διαδημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κέρκυρας ( ΔΙΑ.ΠΕ.ΘΕ.- ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.Κ.)

Αρχική / Υπηρεσίες / Νομικά Πρόσωπα & Επιχειρήσεις του Δήμου / ΝΠΙΔ / Διαδημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κέρκυρας ( ΔΙΑ.ΠΕ.ΘΕ.- ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.Κ.)
corfu.gr-2020-06-23_17-22-15_773297

Το ΔΙΑ.ΠΕ.ΘΕ.- ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.Κ. είναι διαδημοτική κοινωφελής επιχείρηση (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου)(ΦΕΚ 2705/03.07.2020),  με έδρα αυτή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κέρκυρας.

Στην διαδημοτική κοινωφελή επιχείρηση συμμετέχουν οι κάτωθι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας:

  1. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
  2. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και
  3. Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Σκοποί της Επιχείρησης είναι:

  1. Η οργάνωση, προβολή και διάδοση της θεατρικής παιδείας, η παροχή δυνατότητας στους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους γύρω από την θεατρική τέχνη και να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, ως μέσων για την πολιτιστική ανάπτυξη, την διασφάλιση της γνήσιας πολιτιστικής μας ταυτότητας και των χαρακτηριστικών ιδιωμάτων της ευρύτερης περιοχής.
  2. Η παραγωγή και οργάνωση θεατρικών παραστάσεων.
  3. Η συστηματική και ουσιαστική πολιτιστική αποκέντρωση στο χώρο της θεατρικής τέχνης και η ενίσχυση της τοπικής καλλιτεχνικής ζωής, με την ανάπτυξη της συνεργασίας με μαζικούς πολιτιστικούς φορείς, ερασιτεχνικά συγκροτήματα και την εκπαιδευτική κοινότητα, την μεταφορά τεχνογνωσίας, την πραγματοποίηση παραστάσεων, παράπλευρων εκδηλώσεων ή και συμπαραγωγών σε όλο τον νομό. Αντίστοιχα, την συνεργασία με άλλες καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιφέρειας, του κέντρου ή και του εξωτερικού με στόχο την εισροή και την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και κοινής δράσεως.
  4. Η συνεισφορά στον τομέα της απασχόλησης των ηθοποιών, τεχνικών και άλλων καλλιτεχνών και η συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και η βελτίωση της παρεχόμενης θεατρικής και γενικότερα καλλιτεχνικής παιδείας σε όλα τα επίπεδα.
  5. Η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής ώστε να συμμετέχουν στις διαδικασίες για την θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής.
  6. Στα πλαίσια της διευκόλυνσης του κύριου έργου, της δημιουργίας καταλληλότερων συνθηκών προσέλκυσης του κοινού ή διευκόλυνσης των συντελεστών των παραγωγών του Θεάτρου, μπορεί να δημιουργεί και εκμεταλλεύεται κυλικεία στους χώρους στους οποίους θα δίνει παραστάσεις το ίδιο ή άλλοι θίασοι, ή άλλα Περιφερειακά Θέατρα, τα οποία θα μετακαλεί, να προωθεί μπροσούρες, προγράμματα, διαφημιστικό ή αναμνηστικό υλικό.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Παναγιώτα Τζάννε - Πρόεδρος -
Δημήτριος Μεταλληνός Σπυρίδων Νεράντζης
Χρυσούλα Τόμπρου - Γκίνη Σπυρίδων Μωραΐτης
Σπυρίδων Μπούρας Βασίλειος Σπάτουλας
Αγγελική Ρούσσου Σπυριδούλα Καρδάμη
Θεόδωρος Παπαβλασόπουλος Σταμάτης Απέργης
Δήμητρα Αρώνη Ελπίδα Τσιριγώτη

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544