Δημοφιλή άρθρα
Κοινή πρόσκληση σε σύσκεψη για το μέλλον του Αχιλλείου. Κοινή πρόσκληση στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο Δ.Σ....
Σύσκεψη στο Μαράσλειο για το κυκλοφοριακό ζήτημα στην οδό Μεθοδίου. Σύσκεψη για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην οδό Μητροπολίτου Μεθοδίου πραγματοποιήθηκε...
Αριθμός απόφασης 21-12 - Θέμα: «Έγκριση 3ου πρακτικού προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης για την εκπόνηση μελετών με...
Αριθμός απόφασης 21-27 - Θέμα: Περί έγκρισης δαπανών πάγιας προκαταβολής Κοινότητας Εβροπούλων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έτους 2024...
Αριθμός απόφασης 21-7 - Θέμα: Έγκριση της μεταβολής του κεφαλαίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, λόγω ανάληψης υποχρέωσης...
Απενεργοποιήση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Διαδημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κέρκυρας ( ΔΙΑ.ΠΕ.ΘΕ.- ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.Κ.)

Αρχική / Υπηρεσίες / Νομικά Πρόσωπα & Επιχειρήσεις του Δήμου / ΝΠΙΔ / Διαδημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κέρκυρας ( ΔΙΑ.ΠΕ.ΘΕ.- ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.Κ.)
corfu.gr-2020-06-23_17-22-15_773297

Ανήκει στην κατηγορία των  Κοινωφελών Επιχειρήσεων και με βάση το άρθρο283 παράγραφος 16 του Ν.3852/2010 είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Συστήθηκε αρχικά το 1984 με αρχική ονομασία «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας»(ΦΕΚ 366/Β΄/12/06/1984),  ενώ το έτος 2020 μετά την διαίρεση του κατηργημένου Δήμου Κέρκυρας ακολούθησε η τροποποίηση του καταστατικού, ως προς την νέα σύνθεση των μετόχων –μελών (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων-Δήμος Βόρειας Κέρκυρας-Δήμος Νότιας Κέρκυρας) σύμφωνα με το Ν.4600/2019, άρθρο 156, παράγραφος 1.

Μετατράπηκε αυτοδίκαια σε διαδημοτική Κοινωφελή επιχείρηση (ΦΕΚ 2705/ Β΄/03.07.2020, 142/Β΄/21.01.2021) με την επωνυμία «Διαδημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Διαδημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμων Κέρκυρας» και τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑ.ΠΕ.ΘΕ.- ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.Κ.)»,με έδρα αυτή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κέρκυρας.

Στην διαδημοτική κοινωφελή επιχείρηση συμμετέχουν οι κάτωθι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας:

  1. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
  2. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και
  3. Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Σκοποί της Επιχείρησης είναι:

  1. Η οργάνωση, προβολή και διάδοση της θεατρικής παιδείας, η παροχή δυνατότητας στους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους γύρω από την θεατρική τέχνη και να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, ως μέσων για την πολιτιστική ανάπτυξη, την διασφάλιση της γνήσιας πολιτιστικής μας ταυτότητας και των χαρακτηριστικών ιδιωμάτων της ευρύτερης περιοχής.
  2. Η παραγωγή και οργάνωση θεατρικών παραστάσεων.
  3. Η συστηματική και ουσιαστική πολιτιστική αποκέντρωση στο χώρο της θεατρικής τέχνης και η ενίσχυση της τοπικής καλλιτεχνικής ζωής, με την ανάπτυξη της συνεργασίας με μαζικούς πολιτιστικούς φορείς, ερασιτεχνικά συγκροτήματα και την εκπαιδευτική κοινότητα, την μεταφορά τεχνογνωσίας, την πραγματοποίηση παραστάσεων, παράπλευρων εκδηλώσεων ή και συμπαραγωγών σε όλο τον νομό. Αντίστοιχα, την συνεργασία με άλλες καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιφέρειας, του κέντρου ή και του εξωτερικού με στόχο την εισροή και την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και κοινής δράσεως.
  4. Η συνεισφορά στον τομέα της απασχόλησης των ηθοποιών, τεχνικών και άλλων καλλιτεχνών και η συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και η βελτίωση της παρεχόμενης θεατρικής και γενικότερα καλλιτεχνικής παιδείας σε όλα τα επίπεδα.
  5. Η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής ώστε να συμμετέχουν στις διαδικασίες για την θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής.
  6. Στα πλαίσια της διευκόλυνσης του κύριου έργου, της δημιουργίας καταλληλότερων συνθηκών προσέλκυσης του κοινού ή διευκόλυνσης των συντελεστών των παραγωγών του Θεάτρου, μπορεί να δημιουργεί και εκμεταλλεύεται κυλικεία στους χώρους στους οποίους θα δίνει παραστάσεις το ίδιο ή άλλοι θίασοι, ή άλλα Περιφερειακά Θέατρα, τα οποία θα μετακαλεί, να προωθεί μπροσούρες, προγράμματα, διαφημιστικό ή αναμνηστικό υλικό.

Η επιχείρηση διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι η ακόλουθη σύμφωνα με τις εξής αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων:

α) υπ΄αριθμ.9-96/13.04.2020(ΑΔΑ:ΨΒΝΗ46ΜΓ2Α-9ΜΑ)απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

β)υπ'αριθμ.6-30/08-11-2019 (ΑΔΑ:6ΓΔΤ46ΜΓΣΙ-Ψ8Ε) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας και

γ) υπ' αριθμ.8-33/04-05-2020(ΑΔΑ:Ρ5Ζ446ΜΓΥ-7ΔΗ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Α/Α ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1. Παναγιώτα Τζάννε - Πρόεδρος

 

-
2. Δημήτριος Μεταλληνός

 

Σπυρίδων Νεράντζης
3. Χρυσούλα Τόμπρου - Γκίνη

 

Σπυρίδων Μωραΐτης

 

4. Σπυρίδων Μπούρας

 

Βασίλειος Σπάτουλας

 

5. Αγγελική Ρούσσου

 

Σπυριδούλα Καρδάμη

 

6. Θεόδωρος Παπαβλασόπουλος

 

Σταμάτης Απέργης

 

7. Δήμητρα Αρώνη

 

Ελπίδα Τσιριγώτη

 

8. Σπυριδούλα Κόκκαλη Ιωάννης Καλούδης
9. Θόδωρος Μαυρωνάς(Αντιπρόεδρος) Μαρία Μουζακίτη
10. Βαρθολομαίος Μπάνος Κωνσταντίνος-Γεώργιος Ρούσσινος
11. Πολύχρονος Ζερβός Ιωάννης Ζερβός
12. Αικατερίνη Γεωργοπάλη Αθηνά Καλούδη
13. Θεμιστοκλής Καββαδίας Ναυσικά Κουλούρη

 

Δείτε περισσότερα Σύμπτυξη κειμένου

Κάντε εγγραφή στο Newsletter του Δήμου για να λαμβάνετε
τα τελευταία νέα & ενημερώσεις.

corfu.gr-2020-06-17_08-20-44_458544